zero-procent.pl

zero-procent.pl

Koncerty – jak zachecic do nich innych

Koncerty - jak zachecic do nich innych

Emeril Lagasse – Celebrity kucharz, osobowość telewizyjna, restaurator, autor – zainteresował się gotowania, kiedy był chłopcem dorastającym w Fall River, MA. Kiedy był nastolatkiem pracował w czarnym fartuchu w portugalskim piekarni, gdzie opanował sztukę ciasta i wypieku chleba. Gdy ukończył liceum zaproponowano mu stypendium do New England Conservatory of Music, ale zamiast tego postanowił zostać zawodowym kucharzem.skup złomu Kostrzyn nad Odrą Zdobył dyplom z kulinarnego bastionu Johnson and Wales University, który później nadał honorowy doktorat na niego.

Koncerty - jak zachecic do nich innych

Po ukończeniu studiów wyjechał do Francji, gdzie nauczył się sztuki klasycznej kuchni francuskiej. Po powrocie do Stanów Zjednoczonych, on polerowany swoje umiejętności w eleganckich restauracjach w Nowym Jorku, Filadelfii, Bostonie i zanim osiadł jako szef kuchni w Pałacu Komandorskim w Nowym Orleanie. W 1990 roku otworzył własną Lagasse Emeril restauracji w dzielnicy magazynowej centrum Nowego Orleanu; a dwa lata później otworzył NOLA w Dzielnicy Francuskiej. W 1995 roku przywiózł swój nowy nowy styl Orleans gotowania do Las Vegas, i otworzył Emeril New Orleans Fish House w MGM Grand Hotel. W 1998 roku otworzył Emeril Delmonico w historycznym Garden District of New Orleans. Dwa kolejne otwarte w 1999 roku restauracji – Emeril Orlando Universal Studios City Walk i Delmonico Steakhouse w Las Vegas Venetian Resort. W 2003 roku otworzył Tchoup kotlet w Universal Orlando Resort, Royal Pacific i Emeril Miami Beach w Loew w Miami Beach Hotel. W lutym 2008 roku otworzył tabela 10 w Las Vegas Palazzo aw 2009 roku otworzył Emeril Chop House w swojej kuchni płaszcz w Sands Casino Bethlehem PA i Stadion Lagasse w Palazzo. Jego najnowszy projekt – oraz jego pierwsze w historii wspólne – hamburger hamburgery i więcej według Emeril, był również otwarty w Sands Bethlehem w 2009 roku.

– autor artykułu